Stöd och material

Lungcancer kan få en stor inverkan på ditt liv. Det blir lättare att hantera din lungcancer om du har stöd från familj, vänner och dem som vårdar dig. Sjukdomen i sig kan göra dig trött. Vissa behandlingar kan öka på den här tröttheten. Försök att vila dig med jämna mellanrum och ta det lugnt. Be vänner och familj att hjälpa dig.

Det finns stöd att få

På dina bokade besök får du träffa din läkare och eller sjuksköterska och får då en chans att prata om ditt individuella behov av stöd. Det kan vara bra att ta med sig en familjemedlem eller en vän. Berätta gärna för andra hur du mår. Du är inte ensam! Du behöver inte lida i det tysta. Genom att berätta om dina erfarenheter kan du också hjälpa andra som har lungcancer, vilket kan kännas meningsfullt.
​​​​​​​

​​​Det finns mycket bra information om stöd vid cancer på 1177.se webbplats, besök gärna: https://www.1177.se/Stockholm/sjukdomar--besvar/cancer/cancerformer/lungcancer/
​​​​​​​

Nedan hittar du material som du kan använda som stöd under din behandling.

Patientguide Lorviqua

I den här guiden hittar du samma material som finns på den här webbplatsen. Du kan alltid fråga vårdpersonalen om du kan få ditt eget exemplar av patientguiden alternativt så kan du ladda ner den här nedan.

Ladda ner patientguide

Vad är Lungcancer?

En sammanfattande broschyr om sjukdomen och behandling. Du kan ladda ned den här eller fråga vårdpersonalen om du kan få ett exemplar.

​​​​​​​

Ladda ner broschyren

Fatigue- trötthet vid cancersjukdom och behandling

I samband med cancerbehandling upplever många personer trötthet. Ladda ned broschyren för mer information samt egenvårdsråd om fatigue.

Ladda ner broschyr

Du lämnar nu denna site

Klicka Fortsätt för att gå vidare, annars klicka på krysset.

Ångra Fortsätt